0 کاربر به این محصول رای داده اند. میانگین امتیاز : 0
پایه های خورشیدی یا سولار
امروزه افزایش روزافزون قیمت حاملهای انرژی و همچنین مسائل زیست محیطی مانند گرمایش زمین توجه جامعه مدرن را به سمت انرژیهای تجدید پذیر جلب نموده است. یکی از مقرون به صرفه ترین و کم دردسرترین این انرژیها ، انرژی خورشیدی است.
چراغ های سولار خیابانی از یک صفحه خورشیدی ، یک عدد کنترلر ، چراغ ، پایه و یک باتری تشکیل شده و با جذب انرژی خورشیدی و ذخیره آن در باتری ، در طول روز،انرژی مورد نیاز خود برای روشنایی در شب را تامین می کنند.
پنل یا صفحه خورشیدی از مونتاژ یا قرارگیری سلولهای خورشیدی در کنار هم تشکیل میشود. صفحه خورشیدی بستههای فوتون را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. به دلیل تولید پنل از ترکیبات نیمه هادی و تبدیل انرژی تابشی به الکتریکی به این صفحات فتوولتائیک یا سولار می گویند که به سه دسته تقسیم میشوند:
- پنل پلی کریستال
- پنل مونو کریستال
- پنل نواری
در بعضی از صفحههای خورشیدی پیشرفته هر 3 الی 4 متر پنل خورشیدی 2 کیلو وات انرژی تولید میکند؛ اما در پایه چراغ های خیابانی که منبع نور معمولا پرژکتورهای COB، SMD و LED 20 وات، 30 وات، 40 وات و 60 وات است؛ پنل خورشیدی 80، 100، 120 و 160 وات استفاده میگردد. قطعا هر چه پنل و پرژکتور بزرگتر باشد آمپر باتری و شارژ کنترلر آن هم بالاتر در نظر گرفته میشود .
پایههای این چراغها بصورت لولهای یا چند وجهی ساخته میشود و ارتفاع مفید آنها 3 الی 14 متر میباشد . جنس پوشش پایهها گالوانیزه گرم یا رنگ کورهای است
این پایهها بدلیل اینکه نیاز به کابل کشی از شبکه و بین پایهها را برطرف میکند نیز مورد توجه میباشد و این خصوصیت باعث می شود که بتوان آنها را در مناطقی که پایههای سیار مورد نیاز باشد بتوان استفاده نمود . پایه های سیار جهت روشنایی محلی ، کمپهای اسکان موقت ، پارکینگهای موقت ، محل برگزاری مراسمها ، اعیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
البته در کنار تمام مزایا معایبی هم دارد که از جمله هزینه سرمایه گذاری اولیه بالای آن و وابستگی به تغییرات تابش خورشید در طی روز و ماههای مختلف سال است .